Home » Local » Premieră pe piața prestațiilor sociale! Județul Vaslui are în plată peste 100.000 de alocații de stat

Premieră pe piața prestațiilor sociale! Județul Vaslui are în plată peste 100.000 de alocații de stat

Numărul beneficiarilor de alocație de stat din județul Vaslui crește de la o lună la alta. În luna ianuarie 2022, erau în plată 99.518 beneficiari. În schimb, în luna mai au fost înregistrați 101.213 beneficiari plătiți, suma totală din drepturi curente fiind de 28.126.560 lei.

Creșterea numărului mediu de beneficiari care încasează alocație de stat are două explicații. În primul rând, este vorba despre cetățenii din Republica Moldova, care, după dobândirea cetățeniei române, își depun cererile de acordare a alocației în România. De asemenea, majorarea numărului de beneficiari din ultima perioadă s-a înregistrat și pe fondul reîntoarcerii în țară a cetățenilor români care au lucrat în străinătate, din cauza pandemiei de coronavirus.

“Beneficiază de alocație de stat toți copiii în vârstă de până la 18 ani, inclusiv copiii care beneficiază de măsuri de protecție socială la servicii de tip rezidențial. Alocația se acordă și tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani, care urmează cursurile învățământului liceal sau profesional, până la terminarea acestora”, a precizat Sorin Prepeliță, directorul Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: