Home » National » Trei licee din București sunt pe primele locuri pe țară, după ultima medie de admitere în acest an

Trei licee din București sunt pe primele locuri pe țară, după ultima medie de admitere în acest an

Conform rezultatelor repartizării computerizate pentru admiterea la liceu, Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu”, Colegiul Naţional “Sfântul Sava” și Colegiul Naţional “Gheorghe Lazăr” sunt pe primele locuri în clasamentul celor mai bune licee din țară, după ultima medie de admitere din acest an.

Cea mai mică medie cu care s-a intrat la Colegiul “Tudor Vianu” din București a fost 9,68, fiind urmat de “Sfântul Sava” cu 9,66 și de “Gheorghe Lazăr”, la egalitate cu Colegiul “Emil Racoviță” din Cluj-Napoca, respectiv 9,63.

Dintre cei 116.887 de candidați, 110.035 de absolvenți (94,13%) au fost repartizați computerizat în prima etapă, iar 6.852 de absolvenți (5,87%) rămaşi nerepartizați. De asemenea, Edupedu.ro remarcă faptul că numărul locurilor rămase neocupate în toate liceele din România a fost 4.993, iar astfel, 1.860 de copii, absolvenți de clasa a VIII-a și care au susținut Evaluarea Națională, nu au avut loc din start în niciun liceu din România. Sunt 15 elevi cu medii peste 9 ce au rămas nerepartizați. Judeţele cu cel mai mare procent de locuri rămase libere sunt Ilfov (15,81%), Călăraşi (12,56%), Caraș-Severin (12,46%), Arad (12,02%).

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*