Home » Administratie » CJ Vaslui se bazează pe SC „Lucrări Drumuri şi Poduri” în lupta cu drumurile proaste

CJ Vaslui se bazează pe SC „Lucrări Drumuri şi Poduri” în lupta cu drumurile proaste

Consiliul Județean (CJ) Vaslui se bazează pe SC „Lucrări Drumuri şi Poduri” (LDP) pentru modernizarea și întreținerea drumurilor județene. Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui, a spus că este mândru că această societate a fost menținută, în condițiile în care procedurile de licitație pentru întreținerea drumurilor durează foarte mult, iar lucrările sunt întârziate.

„LDP este printre puținele societăți care au rezistat și a rămas cu un capital integral de stat. Sper ca societatea să evolueze și să ne dea o mână de ajutor”, a spus Dumitru Buzatu.

Chiar dacă în ultimii ani s-au derulat proiecte majore de modernizare, infrastructura rutieră din județul Vaslui are nevoie în continuare de investiții masive. Pe lângă proiectele de reabilitare, drumurile care sunt foarte vechi au nevoie de tot mai multe reparații

Pentru anul 2022, TVA-ul pentru finanțarea cheltuielilor privind întreținerea drumurilor județene și comunale s-a repartizat în mod egal tuturor comunităților locale. Este vorba despre câte 25 mii lei pentru fiecare UAT, cu excepția CJ Vaslui care a primit suma de 13.847 mii lei (s-au avut în vedere cei aproximativ 1.000 kilometri de drumuri județene și lucrările aferente pentru întreținere, reparații și deszăpezire).

În total, sumele defalcate din TVA pentru finantarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale pe anul 2022 se ridică la 15.872 mii lei. Cu aceste alocări de fonduri în teritoriu, întreținerea infrastructurii rutiere de la nivelul județului Vaslui este o povară tot mai grea pentru autoritățile publice locale.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: