Home » National » Misiune îndeplinită a pompierilor români în Grecia

Misiune îndeplinită a pompierilor români în Grecia

Prima serie de pompieri români plecați în Grecia a ajuns în țară.
În ultimele 15 zile, cei 28 de pompieri au participat la misiuni de stingere a incendiilor în zonele Schimatari și Porto Germeno, în condiții meteorologice deosebite.
În afara acestor acțiuni, colegii noștri au desfășurat sesiuni de antrenament și de pregătire cu omologii eleni, precum și recunoașteri în teren în vederea familiarizării cu relieful și condițiile existente în caz de intervenție.
În data de 15 iulie a.c., cel de-al doilea contingent format din 28 de pompieri a plecat în Grecia pentru schimbarea efectivelor care, în ultimele două săptămâni, au sprijinit autoritățile elene prin activități de monitorizare și stingere a incendiilor de pădure în zone din Nordul Atenei.
Primul contingent, care însumează tot 28 de pompieri, s-a întors în țară după ce a preda colegilor din cel de-al doilea schimb cele opt mijloace tehnice dislocate pe teritoriul elen (3 autospeciale de stingere a incendiilor de pădure, 1 cisternă, 1 autospecială cu capacitate mărită de trecere, 1 microbuz, 2 autospeciale de primă intervenție și comandă), astfel încât să fie asigurată continuitatea acțiunilor în cazul producerii unor situații care necesită intervenția echipajelor noastre.
În ultimele 15 zile, cei 28 de pompieri care se află în Grecia au participat la misiuni de stingere a incendiilor în zonele Schimatari și Porto Germeno. În afara acestor acțiuni, colegii noștri au desfășurat sesiuni de antrenament și de pregătire cu omologii eleni, precum și recunoașteri în teren în vederea familiarizării cu relieful și condițiile existente în caz de intervenție.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*