Home » National » România, Grecia și Lituania sunt țările în care salariile oamenilor nu le permit acestora să meargă în vacanță

România, Grecia și Lituania sunt țările în care salariile oamenilor nu le permit acestora să meargă în vacanță

Pe primul loc se află România cu un procent de 47%, iar pe locul al treilea se află Lituania cu un procent de 41%. În total, după cum subliniază GSSE, peste 38 de milioane de oameni din Europa nu își pot permite să plece în vacanță timp de o săptămână, deși lucrează.

„Fără o creștere echitabilă a salariilor, angajatorii și politicienii vor descoperi că, atunci când se vor întoarce din vacanțele de vară, se vor confrunta cu o toamnă de furie urmată de o iarnă de nemulțumire”, se arată în comunicat.

Cifrele se bazează pe o analiză a Institutului European al Sindicatelor (ETUI) asupra „microdatelor” Eurostat, care nu sunt disponibile publicului. Numărul total de lucrători care nu își permit să plece în vacanță a fost calculat de ETUI pe baza procentelor furnizate de Eurostat.

„Sărăcia concediului”, subliniază raportul, este probabil să se înrăutățească și mai mult ca urmare a crizei costului vieții și a inflației, subliniind nevoia ca lucrătorii din întreaga Europă să obțină o creștere decentă a salariului în această vară.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*