Home » Local » Jale pe drumuri! Polițiștii vasluieni au oprit în trafic mai mulți șoferi beți care conduceau cu viteză

Jale pe drumuri! Polițiștii vasluieni au oprit în trafic mai mulți șoferi beți care conduceau cu viteză

Polițiștii vasluieni efectuează cercetări față de mai multe persoane care au fost depistate zilele trecute, pe drumurile publice ale județului Vaslui, în timp ce încălcau prevederile legale în vigoare.

În data de 17 iulie 2022, ora 04:45, polițiștii Biroul Rutier Bârlad, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Republicii, din municipiul Bârlad, județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat în vârstă de 51 de ani, din aceeași localitate.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.85 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Municipal de Urgență Bârlad, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării activității infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

În data de 18 iulie 2022, ora 21:30, Secția 7 Poliție Rurală Banca, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, a fost sesizată despre producerea unui eveniment rutier, fără victime, pe un drum public din comuna Roșiești, județul Vaslui, în care a fost implicat un autoturism înmatriculat în județul Vaslui.

Deplasați la fața locului, în temeiul sesizării, polițiștii Secția 7 Poliție Rurală Banca, au depistat autoturismul implicat în evenimentul rutier și persoana aflată la volanul acestuia, respectiv un bărbat de 65 de ani din municipiul Bârlad.

Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.93 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal de Urgență Bârlad, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării activității infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Marți, 19 iulie 2022, ora 19:10, polițiști Serviciului Rutier Vaslui, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul european DE 581, pe raza comunei Banca, județul Vaslui, au surprins, cu aparatul radar, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, care se deplasa cu o viteză de 152 km/h, spre municipiul Bârlad.

Întrucât conducătorul autoturismului, un bărbat de 43 de ani din municipiul Bârlad, emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.09 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat faptul că acesta figurează cu dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice suspendat.

În cauză, a fost deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, fiind efectuate cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: