Home » National » Ministrul Apărării Vasile Dîncu a adus un omagiu celor opt militari care au pierit la datorie în Constanța cu ocazia Zilei Aviației

Ministrul Apărării Vasile Dîncu a adus un omagiu celor opt militari care au pierit la datorie în Constanța cu ocazia Zilei Aviației

Ministrul Apărării Vasile Dîncu a adus un omagiu, miercuri, de Ziua Aviaţiei Române, celor opt militari care au pierit la datorie, în luna martie, în catastrofa aeriană din Constanţa. El a vorbit şi despre situaţia internaţională, în contextul războiului din Ucraina şi importanţa apărării graniţelor.

„Doresc să aduc un omagiu în primul rând celor opt militari pe care i-am pierdut, la datorie, în luna martie a acestui an, în catastrofa aeriană din judeţul Constanţa. Sacrificiul lor nu va fi nicicând uitat. Ei s-au alăturat întru eternitate galeriei eroilor aerului căzuţi pentru România, în toate timpurile, care au apărat, până la sacrificiul suprem, porţile albastre ale ţării noastre”, a transmis ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, de Ziua Aviaţiei Române.

Ministrul Vasile Dîncu a vorbit şi despre situaţia de securitate în zona Mării Negre, în contextul războiului din Ucraina.

„Situaţia de securitate generată de agresiunea Federaţiei Ruse în Ucraina şi implicaţiile acestui război pentru securitatea euro-atlantică necesită continuarea procesului de adaptare a posturii de descurajare şi apărare a Alianţei la noul context de securitate care se conturează la nivel regional începând din 24 februarie. Deciziile importante luate la Summit-ul de la Madrid au adus regiunea Mării Negre în centrul atenţiei planificatorilor strategici ai Alianţei, care vor echilibra, în perioada următoare, postura de apărare şi descurajare a oricărei agresiuni pe întregul flanc estic. Noul Concept Strategic a creat premisele pentru o construcţie de securitate durabilă şi robustă de la Marea Baltică la Marea Neagră, care va aborda în mod unitar şi eficient dispunerea forţelor aliate în ţările NATO aflate în proximitatea zonei de conflict, prin pre-poziţionarea de tehnică şi echipamente defensive esenţiale şi construirea unei infrastructuri de sprijin pe întregul flanc. Aliaţii noştri se află deja aici, iar contribuţia lor va creşte gradual în perioada imediat următoare”, a spus Dîncu.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*