Home » National » Ministrul Mediului face apel la populație pentru a stopa incendiile de vegetație: „Nu avem voie să ajungem în situația Spaniei, Greciei, Franței și așa mai departe”

Ministrul Mediului face apel la populație pentru a stopa incendiile de vegetație: „Nu avem voie să ajungem în situația Spaniei, Greciei, Franței și așa mai departe”

Ministrul Mediului cere cetățenilor care petrec timp în natură să nu lase focuri nesupravegheate, iar agricultorilor să nu se folosească de foc pentru a curăța terenurile.

Apelul integral formulat de Barna Tanczos, ministrul Mediului:

  • În ședința de guvern, am ridicat problema incendiilor de vegetație uscată. Este un pericol uriaș în această perioadă și fac apel la fermieri și la cetățenii care mai ies în natură în această perioadă să aibă mare grijă cu folosirea focului. La părăsirea locației, să aibă mare grijă ca focul să fie stins cu apă.
  • Cetățenii să aibă grijă la folosirea focului, în aer liber. Agricultorii să nu folosească în această perioadă focul în loc de recoltare, de cosit, de tocare a paielor. Focul se extinde peste vegetația uscată din afara terenurilor agricole și generează incendii. Pe litiere, pe suprafețe agricole, pe pădure să nu folosim focul în această perioadă.
  • Nu folosiți focul, pentru că este o perioadă extrem de periculoasă. Nu avem voie să ajungem în situația Spaniei, Greciei, Franței și așa mai departe. Pădurile noastre sunt de alt tip, nu avem același pericol de a avea incendii pe suprafețe foarte mari, dar și în aceste condiții se poate ca litiera să ia foc și să se extindă.
  • Celula de criză de la nivelul guvernului se va ocupa de măsuri în localitățile unde există lipsă de apă potabilă. Pot exista restricții, de la caz la caz, deci nu putem generaliza. Codul Portocaliu anunțat astăzi de ANM va veni și va accentua fenomenul de secetă pedologică și de lipsă de apă potabilă.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: