Home » Business » Afacerile din turism sunt în picaj! Indicele de utilizare a locurilor de cazare a scăzut la 14,5%

Afacerile din turism sunt în picaj! Indicele de utilizare a locurilor de cazare a scăzut la 14,5%

Pandemia de coronavirus a ruinat activitățile din turism de la nivelul județului Vaslui. În luna aprilie 2022, numărul turiştilor cazaţi, (sosirile) în judeţul Vaslui, a fost de 2.571, înregistrându-se 3.620 de înnoptări. Spre comparație, în luna aprilie 2021 se înregistrau următoarele valori: 3.103 sosiri şi un număr de 4.184 de înnoptări.

Potrivit datelor Direcției Județene de Statistică Vaslui, indicele de utilizare netă a locurilor de cazare a fost de 14,5% în aprilie 2022 şi 20,9% în aprilie 2021.

La nivelul local, a fost parafat un protocol de colaborare dintre județul Vaslui și ”Asociația Călător prin România”. Potrivit  documentului, părțile își exprimă acordul privind cooperarea în vederea elaborării și aplicării politicilor de promovare a punctelor turistice din județul Vaslui.

Obiectul protocolului îl reprezintă colaborarea interinstituțională în vederea: realizării și montării plăcuțelor turistice digitale care conțin cod Q.R., care vor fi amplasate pe obiectivele turistice și monumentele de patrimoniu din județul Vaslui (costul de realizare și montare a acestora revine promotorului); completării cu informații din județul Vaslui și utilizării cu titlu gratuit a platformei digitale realizate prin grija promotorului (https://travellerinromania.com/), unde turiștii pot intra în contact cu istoria și legendele obiectivelor turistice, pot cunoaște portul popular și gastronomia tradițională din județ etc.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: