Home » Local » Legea salarizării, din nou în instanță! Personalul tehnic și administrativ a dat în judecată Spitalul Județean de Urgență Vaslui

Legea salarizării, din nou în instanță! Personalul tehnic și administrativ a dat în judecată Spitalul Județean de Urgență Vaslui

de Dănuț CIOBANU 

Tribunalul Vaslui are pe rol un dosar în care părțile implicate sunt personalul tehnic și administrativ și Spitalul Județean de Urgență Vaslui. Petenții solicită unității de sănătate încadrarea personalul tehnic și administrativ din compartimentele funcționale în Anexa nr. 7 din Legea nr. 153/2017 privind salarizarea. Cum cei doi juriști ai spitalului sunt reclamanți în dosar, este nevoie de achiziționarea unor servicii de consultanță juridică.

Consilierii județeni vor dezbate în următoarea ședință ordinară un proiect de hotărâre privind aprobarea achiziționării serviciilor de consultanță juridică, de asistență și reprezentare de către Spitalul Județean de Urgență (SJU). Serviciile juridice vor fi prestate în cadrul unui litigiu de muncă, dosarul fiind înregistrat rolul Tribunalului Vaslui.

Personalul tehnic și administrativ din cadrul SJU Vaslui a solicitat instanței de judecată reîncadrarea conform prevederilor Anexei nr. 7 la Legea nr. 153/2017 privind salarizarea pesonalului plătit din fonduri publice.

„Spitalele publice din rețeaua Ministerului Sănătății, precum și cele din subordinea autorităților centrale și locale au procedat, odată cu apariția Legii nr. 153/2017 privind salarizarea pesonalului plătit din fonduri publice, la încadrarea personalul tehnic și administrativ din compartimentele funcționale în Anexa nr. 8 din lege – Familia ocupațională de funcții bugetare „Administrație“, se arată în proiectul de hotărâre.

În consecință, o mare parte a personalului administrativ și tehnic din cadrul spitalelor publice au dat în judecată instituțiile unde sunt salariați, considerând că poziția exprimată de Ministerului Sănătății de încadrare a acestei categorii de personal în Anexa nr. 8 la Legea nr. 153/2017 privind salarizarea este una greșită,

Petenții susțin că salarizarea personalului din autoritățile și instituțiile publice finanțate integral din venituri proprii, aflate în subordinea, sub autoritatea, în coordonarea Guvernului, ministerelor și celorlalte organe de specialitate ale administrației publice centrale și locale se încadrează conform prevederilor Anexei nr. 7.

În acest context, în cadrul compartimentului juridic al SJU Vaslui îşi desfăşoară activitatea 2 consilieri juridici care au și calitatea de reclamanți în dosarul nr. 1170/89/2022, aflat pe rolul Tribunalului Vaslui. Din această cauză, aceștia nu pot reprezenta unitatea de sănătate în dosar. Mai mult, SJU Vaslui are un număr de 1.200 de angajaţi, iar problemele juridice sunt complexe şi numeroase.

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: