Home » Local » Noi stații de autobuz în municipiul Vaslui! Locațiile sunt Judecătoria Vaslui, suburbia Brodoc și strada Călugăreni

Noi stații de autobuz în municipiul Vaslui! Locațiile sunt Judecătoria Vaslui, suburbia Brodoc și strada Călugăreni

SC Transurb Vaslui va înființa noi stații, respectiv la Judecătoria Vaslui, în suburbia Brodoc și pe str. Călugăreni. Stațiile sunt amenajate având în vedere solicitările unor cetățeni, necesitățile operatorului de transport cât și cerințele rezultate din exploatare.

Stațiile vor fi înființate pe următoarele străzi: pe strada Ștefan cel Mare (DN24), în dreptul imobilelor nr.316 – 318, vis-a-vis de noul sediu al Judecătoriei Vaslui;  pe traseul Gară – Centru – Brodoc, în zona străzilor Enăchiță Văcărescu și str. Constantin Brâncoveanu (DJ 207E) pe ambele sensuri, în dreptul imobilelor nr.59 respectiv nr.19; pe strada Călugăreni în zona Motor Grup, pe sensul de intrare dinspre Negrești, în dreptul imobilului nr. 106.

Primăria Vaslui are în derulare un proiect cu fonduri europene pentru dezvoltarea transportului local. Cele 8 autobuze hibrid, achiziționate prin intermediul proiectului european dedicat transportului local, au fost transferate către SC Transurb Vaslui. Cele 8 mijloace moderne de transport în comun au o valoare de 11.946.000 lei și, prin punerea lor în circulație, vasluienii beneficiază de un mediu mai curat, ca urmare a reducerii noxelor.

Fiecare autobuz hibrid are 33 locuri pe scaune și 67 în picioare, motoare diesel hibrid, prize de încărcare a telefoanelor, aer condiționat/sistem de încălzire a aerului în sezonul rece, sistem de supraveghere video și rampă pentru accesul persoanelor cu dizabilități.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: