Home » National » Salvamontiștii din Brașov, puși pe drum degeaba de către un turist care, deși ceruse ajutorul lor, s-a răzgândit

Salvamontiștii din Brașov, puși pe drum degeaba de către un turist care, deși ceruse ajutorul lor, s-a răzgândit

Salvamontiștii din Brașov care au fost puși pe drumuri degeaba după ce au fost solicitați să intervină în cazul unui turist care s-a accidentat pe munte, relatează Brașov.net. Sâmbătă, în jurul orei 19.20, un apel la 112 anunța că un bărbat plecat în drumeție în masivul Piatra Craiului a călcat strâmb și nu mai poate merge din cauza durerii.

”Opt salvatori montani au început deplasarea către locul accidentului, moment în care am fost anunțați că persoana s-a răzgândit și nu mai are nevoie de ajutor în această seară. Salvatorii montani au încercat de mai multe ori să ia legătura cu victima, dar acesta nu a răspuns la telefon. După aproximativ 15 – 20 minute, telefonul a sunat din nou, iar bărbatul a reconfirmat că nu va mai avea nevoie de asistență medicală în această seară deoarece îl va trata un prieten și că mâine va putea coborî pe picioarele lui în Zărnești. Nu știm dacă persoana respectivă a mințit inițial sau dacă chiar a suferit un accident fiindu-i astfel imposibil să se deplaseze, dar ne bucurăm că victima a avut lângă el un prieten cu puteri supranaturale și că acesta l-a putut vindeca în mai puțin de 24 de ore astfel încât să poată coborî împreună din creasta Pietrei Craiului”, au declarat reprezentanții Salvamont Brașov.

Salvamontiștii reamintesc turiștilor că Sitemul Național Unic pentru Situaţii de Urgenţă este destinat unor urgenţe reale.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: