Home » National » Uniunea Europeană a aprobat vaccinul Imvanex împotriva variolei maimuţei
Nurse giving a vaccine, in France. Infirmier faisant un vaccin, en France.,Image: 572899074, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Uniunea Europeană a aprobat vaccinul Imvanex împotriva variolei maimuţei

Comisia Europeană a aprobat o extindere a unui vaccin produs de grupul farmaceutic Bavarian Nordic – Imvanex – în lupta împotriva răspândirii variolei maimuţei („monkeypox”), anunţă luni laboratorul danez, relatează AFP, preluată de News.ro.

Această undă verde vine după cea a Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA), care şi-a dat acordul vineri pentru extinderea la variola maimuţei a vaccinului Imvanex – autorizat în Uniunea Europeană din 2013 împotriva variolei.

Aprobarea este dată după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat sâmbătă cel mai înalt nivel de alertă, privind creșterea puternică a cazurilor de variola maimuţei.

„Această aprobare (a vaccinului) împotriva variolei maimuţei este un exemplu de bună cooperare între Bavarian Nordic şi autorităţile europene de reglementare, o extindere a folosirii care durează, de obicei, între şase şi nouă luni”, îşi exprimă satisfacţia într-un comunicat producătorul danez.

 

Vaccinul Imvanex este comercializat sub numele de Jynneos în Statele Unite, unde a fost autorizat împotriva variolei maimuţei din 2019. Acest lucru face din acest vaccin singurul vaccin omologat în prevenirea bolii.

 

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*