Home » Local » Morgă nouă la Spitalul de Urgență Vaslui! Investiția se ridică la 5,3 milioane de lei

Morgă nouă la Spitalul de Urgență Vaslui! Investiția se ridică la 5,3 milioane de lei

Spitalul Județean de Urgență (SJU) a solicitat Consiliului Județean (CJ) Vaslui aprobarea devizului general actualizat și a indicatorilor tehnico economici actualizați ai obiectivului de investiții „Construire morgă în cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui”.

De la data aprobării indicatorilor tehnico-economici și până la acest moment, a fost întocmit proiectul tehnic de execuție și a fost obținută autorizația de construire, urmând să fie demarată procedura de achiziție lucrări de execuție.

Finanţarea investiţiei se va face din bugetul local al județului Vaslui. În urma actualizării, valoarea totală a investiției este de 5.319.302,98 lei, cu 559.405.93 lei mai mult decât a fost aprobat prin hotărârea CJ Vaslui nr. 144/2020.

Sistemul de sănătate din județul Vaslui se află într-un proces amplu de modernizare. La SJU Vaslui este în implementare proiectul extindere a UPU. La o lună de zile de la debutul lucrărilor a fost realizat un procent de 7% din investiție.

Actualele spații ale UPU sunt insuficiente, iar prin extinderea unității cu un corp nou de clădire modernă se urmărește asigurarea confortului atât pentru personalul medical, dar mai ales pentru pacienți. Principalii beneficiari ai proiectului sunt cei 56.000 de pacienți care trec, în medie, în fiecare an pe la UPU Vaslui.

 „Extindem UPU, se construiește o morgă nouă, iar Spitalul nr. 2 a fost inclus în PNRR pentru finanțare. Cu toate acestea sunt încă multe lucruri de făcut. Este un progres remarcabil. Sper să avem surse financiare necesare finalizării acestor obiective”, a spus Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui.

(Dănuț CIOBANU) 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: