Home » Administratie » Alocare de 3,5 milioane de lei pentru Centrul Cultural Județean! CJ Vaslui mizează pe finalizarea lucrărilor în 2022

Alocare de 3,5 milioane de lei pentru Centrul Cultural Județean! CJ Vaslui mizează pe finalizarea lucrărilor în 2022

Finalizarea proiectului „Reparații capitale și refuncționalizare Casa Armatei Vaslui – Centrul Cultural Județean Multifuncțional” rămâne una din prioritățile Consiliului Județean (CJ) Vaslui. Pentru finanțarea investiției, în cadrul rectificării a IV-a a bugetului local al județului Vaslui pe anul 2022 sunt prevăzute fonduri suplimentare la capitolul „cultură, recreere și religie”. Mai exact, cheltuielile de capital se majorează  cu suma de 3.536.000 lei, bani care vizează obiectivul de investiție „Reparații capitale și refuncționalizare Casa Armatei – Centrul cultural județean multifuncțional”.

Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui, este optimist în ceea ce privește finalizarea Centrului Cultural Județean.

La Casa Armatei se lucrează și sper că proiectul să se finalizeze până în data de 31 decembrie 2022. Casa Armatei va avea și o parcare mare în spate. Faptul că am scos proiectul la licitație pe mai multe loturi, iar ministerul a fost alături de noi în ceea ce privește actualizarea prețurilor, lucrurile încep să capete contur”, a explicat Ciprian Trifan.

CJ Vaslui a aprobat devizul general actualizat și devizul general pentru lucrările rest de executat pentru proiectul de la Casa Armatei. Decizia a fost luată în contextul creșterii prețului materialelor de construcții și necesității asigurării realizării investițiilor în condiții de eficiență, eficacitate și egalitate de tratament.

La finalul anului 2020, a fost reziliat contractul cu SC Nortek Trust AG SRL Bacău, care executa lucrările la Centrul Cultural Județean Vaslui. Criza economică provocată de pandemia de COVID-19, dar și lipsa de forțe de muncă au condus la decalarea repetată de termenelor de finalizare a investiției. Pentru a putea finaliza proiectul, CJ-ul a apelat la soluția extremă și a decis rezilierea contractului de execuție.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: