Home » Culture » Pregătiți pentru spectacole! Finanțare de 200.000 de lei pentru Festivalul Umorului „Constantin Tănase”

Pregătiți pentru spectacole! Finanțare de 200.000 de lei pentru Festivalul Umorului „Constantin Tănase”

Pregătirile pentru cea de-a XXVII-a ediție a Festivalului de Umor „Constantin Tănase” au intrat în linie dreaptă. Pentru finanțarea evenimentul care se va desfășura în perioada 11-18 septembrie, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Vaslui va primi suma de 200.000 lei. Fondurile urmează să fie alocate în cadrul rectificării a IV-a a bugetului local al judeţului Vaslui, pe anul 2022.

Dacă ne raportăm la edițiile organizate după anul 2004, când festivalul avea loc în prima săptămână completă a lunii octombrie, în acest an evenimetul va avea loc mult mai devreme. Excepția a făcut ediția din anul trecut, când din cauza pandemiei de coronavirus a fost decalată perioada în care s-a organizat evenimentul, iar numărul zilelor cu spectacole a fost redus.

Lucian Onciu, directorul CJCPCT Vaslui, a precizat că în acest an a fost propus un calendar de opt zile, cu spectacole în Centrul Civic și în Casa de Cultură „Constantin Tănase”.

„Partea noastră, a centrului, este legată de invitarea trupelor profesioniste, concursul de interpretare pentru amatori, identitatea vizuală a festivalului. Cel puțin temele noastre în ceea ce privește selecția spectacolelor a intrat într-o linie dreaptă . Am avut o arie largă, pe care am restrâns-o la 10 propuneri, în funcție de posibilitățile tehnice pe care le oferă Casa de Cultură. Noi vom merge să vizionăm aceste spectacole și abia atunci vom putea spune că avem afișul pe care îl vom propune la această ediție. Nădăjduim că propunerile noastre de la această ediție a XXVII-a, e un număr considerabil, să creeze aceeași stare de emulație în Vaslui”, a spus Lucian Onciu.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: