Home » National » OMV Petrom a raportat un profit de cinci ori mai mare în primul semestru față de aceeași perioadă a anului trecut

OMV Petrom a raportat un profit de cinci ori mai mare în primul semestru față de aceeași perioadă a anului trecut

Pe fondul creșterii prețului țițeiului și gazelor la nivel mondial, OMV Petrom a raportat un profit net de 4,64 miliarde de lei în primul semestru al anului curent, de aproape cinci ori mai mare față de perioada similară a anului trecut, când a înregistrat un profit de 980 de milioane de lei.

Cifra de afaceri a grupului OMV Petrom a crescut în primele șase luni ale anului cu 153%. În primul trimestru al anului, compania a raport venituri totale de 25,5 miliarde de lei. În perioada similară a anului trecut, OMW Petrom a avut o cifră de afaceri de puțin peste zece miliarde de lei, iar pe întreg anul de 23,5 miliarde de lei.

Valoarea veniturilor din vânzări consolidate de 25.581 mil lei în 1-6/22 a crescut cu 153% comparativ cu 1-6/21, susținută în principal de prețuri mai mari ale mărfurilor și de volume mai mari aferente vânzărilor de produse petroliere și electricitate. Vânzările din segmentul Rafinare și Marketing au reprezentat 55% din totalul vânzărilor consolidate, iar vânzările din segmentul Gaze și Energie au reprezentat 44%. Vânzările din segmentul Explorare și Producție au reprezentat numai 0,1% după vânzarea filialelor din Kazahstan în T2/21 (vânzările din Explorare și Producție fiind, în mare parte, vânzări în interiorul Grupului, nu către terți)”, precizează compania într-un comunicat.

Prețul mediu realizat la țiței de grupul OMV Petrom în primul semestru a fost de 90,97 dolari per baril, comparativ cu 54,61 dolari în perioada similară a anului trecut, ceea ce reprezintă o creștere de 67%.

 

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*