Home » Administratie » Consiliul Local Vaslui a fost deblocat! Majoritatea PNL-USR și opoziția PSD au continuat războiul

Consiliul Local Vaslui a fost deblocat! Majoritatea PNL-USR și opoziția PSD au continuat războiul

de Dănuț CIOBANU 

Consiliul Local Vaslui a reușit să adopte proiectul privind constatarea încetării de drept a mandatului consilierului USR-PLUS Vasile Filipescu. La ședința din luna iunie, proiectul nu a fost votat și toate punctele aflate pe ordinea de zi au fost respinse. Înaintea votului final, grupurile consilierilor locali au încercat să paseze responsabilitatea blocării legislativului local timp de o lună.

Alexandru Barbu, consilier local PSD, a spus că în sală sunt prezenți vasluieni, pentru a vedea ce se întâmplă în plenul ședinței. La dezbatarea din luna iunie, majoritatea PNL-USR nu a votat proiectele de hotărâre din cauză că PSD s-a abținut de la vot. Consilierul social democrat a adăugat că municipiul Vaslui a fost blocat o lună întreagă din această cauză, iar dacă majoritatea va continua cu această atitudine arogantă există riscul ca activitatea să mai fie blocată o lună. Prin urmare, a conchis Alexandru Barbu, „Grupul PSD va vota acest proiect!”.

Replica a venit de la Cătălin Mîndru, consilier USR, care a precizat că aleșii USR nu au votat respectivele proiecte de hotărâre, deoarece PSD a creat un context de ilegalitate.

„Ca să evităm acest context, am decis să nu participăm la vot”, a conluzionat viceprimarul municipiului Vaslui.

Consilierii PSD au acuzat majoritatea că încearcă să îi „pună în cârcă această problemă” a blocării proiectelor de hotărâre, în timp ce reprezentanții majorității au afirmat că municipiul Vaslui nu a fost blocat nicio zi, iar toate activitățile s-au desfășurat într-un cadru de normalitate.

Reamintim că la ședința din luna trecută consilierii PSD s-au abținut de la votul proiectului privind constatarea încetării de drept a mandatului consilierului Vasile Filipescu și, astfel, proiectul nu a fost aprobat. În replică consilierii PNL-USR au cerut o pauză de trei minute în care au decis să nu participe la vot la restul proiectelor supuse dezbaterii, astfel încât nu a fost adoptată nicio hotârăre.

Primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, a intervenit de două ori în cadrul ședinței și a cerut consilierilor să dea dovată de maturitate.

„N-am aprobat nicio hotârăre. Dacă nu deblocați situația, conform Codului Administrativ să nu cumva să… Ordinea de zi nu este întâmplătoare. Au fost proiecte care fac referire la activitatea noastră în municipiu. Ați periclitat desfășurarea unor evenimente. Nu mai am timp să fac licitații, funcționarea creșelor. Ați periclitat atragerea unor sume din fondurile europene, locurile de case care se dau la tineri. Dacă intrâm și noi în blocaj, aparatul de specialitate, dumneavoastră consilierii ce faceți?! E corect acest lucru? Totul dintr-o chestiune politică. Care este rezultatul după șase ore de ședință astăzi? Și o parte și alta văd că îi respectați tare pe vasluieni! Vă înșelați dacă credeți că așa îi atrageți pe vasluieni!”, a spus Vasile Pavăl.

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: