Home » National » Klaus Iohannis: „Ne vom confrunta cu o iarnă complicată”

Klaus Iohannis: „Ne vom confrunta cu o iarnă complicată”

„Este evident că ne vom confrunta cu o iarnă complicată și trebuie să economisim și să căutăm surse alternative de gaz, însă reducerea cu 15% a consumului de gaz, așa cum este recomandat la nivelul UE, este posibilă fără ca cineva să stea în frig”, a declarat președintele Klaus Iohannis, vineri, la Palatul Cotroceni.

„La noi s-a făcut o analiză și ministerul de resort a ajuns la concluzia că pentru România, o economie așa cum a fost convenită este posibilă, este fezabilă și sustenabilă. Aici nu vorbim despre o reducere a consumului cu 15% față de ce avem acum, ci o reducere cu 15% față de media ultimilor ani. Calculele noastre ne arată că așa ceva este posibil fără să obligăm pe cineva să stea pe frig și fără să închidem sectoare întregi ale industriei românești”, a declarat vineri președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Statele membre ale Uniunii Europene au aprobat marţi un plan de reducere coordonată a consumului lor de gaz, pentru a ajuta astfel Germania şi a diminua dependenţa faţă de Moscova, după o nouă scădere drastică a livrărilor ruseşti prin conducta Nord Stream 1.

Guvernul a anunţat că întreprinderile mici şi mijlocii, serviciile sociale, industria critică şi consumatorii români nu vor fi afectaţi de eventuale măsuri suplimentare pentru reducerea consumului de gaze naturale.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: