Home » Local » Mesajul Primarului Municipiului Bârlad, DUMITRU BOROȘ, cu ocazia Zilei Imnului Național de Stat

Mesajul Primarului Municipiului Bârlad, DUMITRU BOROȘ, cu ocazia Zilei Imnului Național de Stat

”Zămislit în timpul Revoluției de la 1848 de către patriotul Andrei Mureșan sub forma poemului intitulat ”Un răsunet” și ulterior pus pe note, Imnul Național al României a fost și este extrem de iubit datorită mesajului energic și mobilizator pe care îl conține. Poemul a devenit imn sub titlul ”Deșteaptă-te române” în timpul unui alt moment de cotitură din istoria neamului românescu, respectiv Revoluția anticomunistă din Decembrie 1989.
Inspirat din istoria tumultoasă a neamului românesc și din jertfa înaintașilor noștri, mesajul Imnului Național este mai de actualitate ca oricând. E de datoria noastră să insuflăm și generațiilor care vin valorile morale pe care s-a clădit această mândră națiune. Făurirea statului românesc modern a fost posibilă grație acestor tradiții și valori care sunt oglindite și în versurile Imnului Național.
Prin urmare, avem toate motivele să iubim și să respectăm trecutul și istoria neamului românesc și ori de câte ori vom auzi Imnul Național să ne umplem sufletele de mândrie și bucurie. Trăiască România Mare! Trăiască Imnul Național!”

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*