Home » National » O nouă șansă la viață prin transplant pentru patru pacienți din Timișoara. Donatorul, un bărbat de 37 de ani, este în moarte clinică

O nouă șansă la viață prin transplant pentru patru pacienți din Timișoara. Donatorul, un bărbat de 37 de ani, este în moarte clinică

Prima prelevare de organe din acest an la Spitalul Judeţean Timişoara este programată vineri după amiaza, de la un pacient donator aflat în moarte cerebrală, care a fost internat în urmă cu două săptămâni, în stop cardiorespirator.

„Decizia familiei este absolut salutară. Este un gest profund uman prin care este redată viaţa altor oameni”, a punctat Sorin Barac.

Rinichii şi ficatul prelevate de la pacientul donator vor fi transplantate unor bolnavi din Cluj şi Bucureşti.

„De la internare, medicii au fost rezervaţi în privinţa prognosticului. A fost admis pentru internare cu diagnostic de stop cardiorespirator prin infarct miocardic stentat în 14 iulie. Starea de sănătate i s-a agravat, iar joi a intrat în moarte cerebrală. Întreaga sa familie a consimţit ca organele sănătoase, ficat şi rinichi, să fie donate celor care au nevoie”, a declarat dr Georgiana Bobouţanu, coordonator transplant.

Prelevarea organelor va avea loc în blocul operator II al Spitalului Judeţean Timişoara, coordonat de dr. Andreea Raţă, membru al echipei de transplant, care este formată din şapte medici ai spitalului timişorean şi medici sosiţi în această dimineaţă de la Bucureşti şi Cluj, care vor prelua organele prelevate.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: