Home » National » Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani are de astăzi o nouă Unitate de Primiri Urgențe

Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani are de astăzi o nouă Unitate de Primiri Urgențe

Inaugurarea noului UPU a fost făcută de către ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Elena Federovici, managerul Spitalului Județean, Doina Caba și șeful Unității de Primiri Urgențe, Ramona Guraliuc, în prezența oficialităţilor locale și a cadrelor medicale.
 Noul UPU este un proiect implementat de Consiliul Județean Botoșani. În prima parte a anului 2021 a fost finalizată procedura de achiziție. Lucrările, de o complexitate ridicată, s-au efectuat într-un ritm rapid, în condițiile pandemice din acea perioadă. Au fost multe obstacole în timpul realizării acestui proiect, dar cu multă determinare și aplecare asupra problemelor am reușit să trecem peste ele și să fim astăzi în această fază a redeschiderii UPU.
 Valoarea totală a investițiilor realizate în UPU se ridică la 12,5 milioane de lei, echivalentul a 2,5 milioane de euro. Din suma investită, 6,6 milioane de lei sunt fonduri europene atrase prin Programul Operațional Regional, 4,9 milioane de lei o reprezintă partea de cofinanțare asumate de Consiliul Județean Botoșani, inclusiv ajustările pe care a trebuit să le acordăm constructorului din cauza exploziei prețurile la materialele de construcții. Iar un milion de lei a fost investit de Spitalul Județean pentru mobilier și dotări conexe.
 Prin acest proiect Unitatea de Primiri Urgențe a fost dotată cu echipamente medicale performante, în valoare de aproximativ 1,2 milioane de euro.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: