Home » Local » Doi hoți de lemne au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui

Doi hoți de lemne au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui

Poliţiştii Secției 1 Poliție Rurală Vaslui, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, au reținut doi bărbați, în vârstă de 25, respectiv 27 de ani, din municipiul Vaslui, bănuiți de săvârșirea unei infracțiuni de furt calificat. 

Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Vaslui au documentat și probat activitatea infracțională a doi bărbați, din Vaslui, bănuiți de comiterea unui furt calificat, noaptea de 29/30 septembrie 2022, comuna Ivănești, județul Vaslui.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii vasluieni au stabilit faptul că, în noaptea de 29/30 septembrie 2022, persoanele bănuite de comiterea infracțiunii s-ar fi deplasat în localitatea Broșteni, comuna Ivănești, și, dintr-o parcelă a Cantonului Silvic Broșteni, au sustras, material lemnos, tăiat și depozitat în vederea valorificării.

Ulterior, aceștia ar fi transportat cei aproximativ 3.5 metri cub de material lemnos, de esență salcâm, în municipiul Vaslui, folosind o autoutilitară.

Prejudiciul cauzat în urma comiterii infracțiunii estimat la 1.450 de lei a fost recuperat integral.

În cursul zilei de astăzi, 1 octombrie 2022, ca urmare a administrării probatoriului, față de bărbații cercetați a fost luată măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore. Aceștia urmează a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, cu propunerea dispunerii unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a bărbaților.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*