Home » Local » Și-a făcut dreptate cu securea! Bărbat reținut de polițiștii hușeni

Și-a făcut dreptate cu securea! Bărbat reținut de polițiștii hușeni

Poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Huși au reținut un bărbat în vârstă de 37 ani, din Huși, județul Vaslui, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, „distrugere”, „violare de domiciliu”, „violarea sediului profesional” și „port sau folosirea fără drept de obiecte periculoase”.

Polițiștii hușeni au documentat și probat activitatea infracțională a unui bărbat, din Huși, bănuit de comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, distrugere, violare de domiciliu, violarea sediului profesional și port sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, în noaptea de 20/21 septembrie 2022, în Huși.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii hușeni au stabilit faptul că, în data de 21 septembrie 2022, la ora 02.00, aflat în municipiul Huși, pe strada Ioan Gugiuman, pe fondul consumului de alcool, bărbatul cercetat ar fi condus autoturismul personal și ar fi distrus ușa garajului unui vecin, după care ar fi pătruns, fără drept, în curtea acestuia și ulterior în locuință, în timp ce ținea în mână o secure.

Ulterior, bărbatul ar fi părăsit zona, conducând autoturismul înmatriculat în județul Vaslui pe str. Al.I. Cuza unde ar fi acroșat un autoturism care circula regulamentar.

În continuare, a abandonat autoturismul și ar fi pătruns într-un imobil în care funcționa o sală de jocuri de noroc și, apoi, într-un restaurant din aceeași clădire, aflat în afara orelor de program.

Bărbatul a fost depistat și imobilizat de către un echipaj de poliție și, întrucât se manifesta violent și incoerent, a fost internat nevoluntar în cadrul Spitalului Municipal Huși, ulterior fiind transferat în cadrul Secției de Psihiatrie a Spitalulul Județean de Urgență Vaslui, unde a rămas internat..

A fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.49 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cauză fiind prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

La data de 29 septembrie 2022, ca urmare a administrării probatoriului, polițiștii hușeni au luat față de bărbatul de 37 de ani măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore.

Acesta urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși pentru dispunerea unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a bărbatului.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*