Home » Local » Șoferi rămași fără permise de conducere! Infracțiunile de pe șosele: viteza și conducerea sub influența alcoolului

Șoferi rămași fără permise de conducere! Infracțiunile de pe șosele: viteza și conducerea sub influența alcoolului

În perioada 1 – 2 octombrie 2022, polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au acționat pentru depistarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice, precum și a conducătorilor de autovehicule care încalcă prevederile legale privind limitele de viteză.

În cadrul activităților desfășurate pe drumurile publice din județul Vaslui, cei 15 polițiștii rutieri participanți au verificat peste 285 de vehicule și legitimat peste 325 de persoane.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat un număr de 71 de  sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 59.000 lei, pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice.

De asemenea, au fost reținute 30 permise de conducere și 4 certificate de înmatriculare.

Cauzele care au condus la reținerea permiselor de conducere au fost depășirea limitei legale de viteză – cu peste 70 km/h (4), depășirea limitei legale de viteză – cu peste 50 km/h (16), conducerea sub influența alcoolului (5) și depășire neregulamentară (5).

Certificatele de înmatriculare au fost reținute pentru valabilitatea expirată a inspecției tehnice periodice.

Exemplificăm:

În data de 2 octombrie 2022, ora 08:02, polițiștii Serviciului Rutier Vaslui, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Mărului, în comuna Delești, județul Vaslui,  au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat de 40 de ani, din aceeași localitate.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1.27 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii vasluieni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării activității infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: