Home » Agricultura » Mobilizare în agricultură! Fermierii recoltează floarea-soarelui și porumbul și însămânțează culturile de toamnă

Mobilizare în agricultură! Fermierii recoltează floarea-soarelui și porumbul și însămânțează culturile de toamnă

Campania agricolă de toamnă este în plină desfășurare la nivelul județului Vaslui. Fermierii locali recoltează culturile semănate în primăvară și execută lucrările de însămânțat pentru culturile de toamnă.

Până la această dată a fost recoltată o suprafață totală de 64.459 hectare cu floarea-soarelui, ceea ce reprezintă un procent de 74% din suprafața totală. De asemenea, la porumb s-a recoltat un procent de 10% din suprafața cultivată.

„La porumb s-a recoltat mai puțin pentru că are umiditate și fermierii trebuie să aștepte scăderea umidității la 14-15%, pentru a nu avea probleme privind stocarea producției”, a explicat Gigel Crudu, directorul Direcției pentru Agricultură Județeană Vaslui.

Pe lângă lucrările de recoltare, se află în plină desfășurare și campania de însămânțări. În baza datelor transmise de fermierii organizați în exploatații agricole la nivelul UAT-urilor, pentru anul viitor programul de însămânțare este de 87.601 hectare.

Pe primul loc la însămânțări se află grâul, urmat de rapiță, orz și orzoaică. Până acum s-au semănat cu rapiță 17.388 hectare, cu grâu 1.230 hectare, iar cu orz 321 hectare.

„La cele două culturi de  grâu și orz, de acum începe semănatul din plin”, a mai spus Gigel Crudu.

(Dănuț CIOBANU) 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*