Home » Business » Criza scumpește investițiile! Costul final al bazarului și târgului auto este de 20,8 milioane de lei

Criza scumpește investițiile! Costul final al bazarului și târgului auto este de 20,8 milioane de lei

de Dănuț CIOBANU 

Criza materialelor de construcții crește devizul general al proiectului noului bazar la 20,8 milioane de lei. Ajustările s-au făcut la contractul de execuție și cel având ca obiect introducerea de utilități. Proiectul ,,Amenajare platformă bazar și târg auto” este cea mai mare investiție derulată de municipalitate, obiectiv care a fost solicitat de comercianții care își desfășoară activitatea în vechiul bazar. 

Criza materialelor de construcții provoacă modificarea devizului general al proiectului ,,Amenajare platformă bazar și târg auto”. Astfel, deviziul general actualizat este în valoare totală de 20.886.973 de lei cu TVA.

Conform legislației în vigoare, s-au adiţionat contractele de execuţie prin ajustarea preţului contractelor ca urmare a actualizării preţurilor aferente materialelor cu aplicarea unui coeficient de ajustare.

Este vorba de contractele de achiziţie publică nr. 26861/16.04.2018 cu Asocierea SC Vires Construct SRL Cluj-Napoca-SC Hermanos Rubio Grupo Constructor Herce SLU Spania, având ca obiect,,Amenajare platformă bazar şi târg auto” și nr.49049/09.07.2018 cu asocierea SC Vires Construct SRL -SC Electric Company SA -Progaz Instalaţii, avand ca obiect utilități pentru obiectivul „Amenajare bazar și târg auto”.

„Ajustarea s-a realizat la fiecare solicitare de plată, pe întreaga perioadă de derulare a contractului, exclusiv pentru restul de executat la data intrării în vigoare a ordonanţei până la finalizare şi recepţionarea lucrărilor aferente obiectivului de investiţii”, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

Ansamblul propus are două funcțiuni de bază: bazarul cu o suprafață de 11.454 metri pătrați (mp) și Târgul Auto cu 7.825 mp. Zona bazar cuprinde cinci hale cu spații de circulație tip culoar, o hală pentru tarabe, 56 tarabe, 4 hale pentru magazine, 64 celule magazin (23,50 mp), 7 celule magazin (18,70 mp), 8 celule magazin (9,00 mp), 4 magazine alimentare (40 mp), Pavilion administrativ, parcare cu 104 locuri pentru clienți. Zona Târgului Auto cuprinde o parcare cu 92 locuri pentru mașini mici și 18 locuri pentru mașini mari și spălătorie auto.

Necesitatea construirii obiectivului de investiţii, inclus în amplul proces de modernizare a municipiului Vaslui, este urmarea solicitărilor celor care-şi desfăşoară activitatea într-un bazar care nu oferă condiţiile unui comerţ civilizat, loc în care utilităţile vitale, precum apa, canalizarea, energia electrică sunt asigurate la modul general, tarabele nedispunând în mod propriu de nicio utilitate”, a mai spus Vasile Pavăl.

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*