Home » Local » Șofer din Zăpodeni, tras pe dreapta de polițiști. Tânărul a primit controlul judiciar pentru 60 de zile

Șofer din Zăpodeni, tras pe dreapta de polițiști. Tânărul a primit controlul judiciar pentru 60 de zile

Un echipaj al Poliției Municipiului Vaslui au reținut un bărbat, în vârstă de 26 de ani, din comuna Zăpodeni,  județul Vaslui, care ar fi condus un autoturism fără a poseda permis de conducere și sub influența alcoolului.

La data de 1 octombrie 2022, ora 17:03, un echipaj al Poliției Municipiului Vaslui, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe drumul județean DJ 247, în extravilanul localității Telejna, comuna Zăpodeni, a depistat și oprit, în vederea verificării, un autoturism, înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat, în vârstă de 26 de ani, din aceeași localitate. La momentul depistării, în autoturism, se mai aflau încă 5 pasageri (3 adulți și 2 minori).

Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și emana halenă alcoolică, motiv pentru care a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.93 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la Serviciul Județean de Medicină Legală Vaslui pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, s-a constatat că autoturismul are inspecția tehnică periodică expirată și prezenta defecțiuni la sistemul de iluminare.

La data de 3 octombrie 2022, în baza probatoriului administrat, polițiștii vasluieni l-au reținut pe bărbat pe o perioadă de 24 ore. Acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării întregii activității infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: