Home » National » Statul oferă bani românilor pentru schimbarea becurilor vechi

Statul oferă bani românilor pentru schimbarea becurilor vechi

Statul dă 400 de milioane de lei pentru becuri. Programul prin care românii vor primi vouchere de 200 de lei ca să își înlocuiască becurile vechi din casă cu unele eficiente energetic ar urma să înceapă la finalul lunii octombrie. Statul se grăbește să lanseze noul program, în timp ce programul de montare a panourilor fotovoltaice e încetinit. În jur de 30 de mii de români așteaptă încă de anul trecut să își pună panourile pe casă, dar birocrația de la nivelul Ministerului îi ține pe loc.

Statul dă bani românilor ca să își schimbe becurile vechi din case cu unele eficiente energetic. 200 de lei este voucherul cu care se pot cumpăra doar becuri led de maximum 15 wați. Însă becurile cu filament luminează mai mult casele românilor din rural. Oameni pentru care înscrierea într-un astfel de program online este aproape imposibilă.

Becurile cu halogen și cele incandescente se găsesc foarte greu pe piață. Asta pentru că au fost interzise de Comisia Europeană încă din 2018. Însă asta nu i-a împiedicat pe guvernanți să lanseze „Rabla pentru becuri”. 400 de milioane de lei au pus autoritățile deoparte pentru acest program. Fără să știe, însă, câte dintre becurile pe care le au românii în case mai sunt cu filament.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*