Home » Local » Biblioteca Municipală „Stroe S. Belloescu” Bârlad este una dintre cele cinci instituții de profil din România selectate pentru a face parte din Rețeaua „Biblioteca Romă pentru copii”

Biblioteca Municipală „Stroe S. Belloescu” Bârlad este una dintre cele cinci instituții de profil din România selectate pentru a face parte din Rețeaua „Biblioteca Romă pentru copii”

Proiectul a fost implementat, zilele trecute, de către Asociația „Harap Alb” și Asociația „Comunitățile Viitorului”. În cadrul acestuia, s-a redeschis, oficial, în cadru festiv, Biblioteca romă pentru copii „Children’s Roma Library”.
Evenimentul a avut loc pe data de 4 octombrie, la Biblioteca Națională a României – Sala pentru copii și s-a desfășurat în prezența Excelenței Sale Therese Hydén, Ambasadorul Suediei în Romania.
Din partea Bibliotecii Municipale „Stroe S. Belloescu” Bârlad, la momentul festiv a luat parte bibliotecar Andreea Mihaela Hanganu, din cadrul Secției de limbi străine și tineret.
Activitățile ce vor fi implementate, odată cu derularea proiectului, presupun:
✅ Echiparea bibliotecilor cu un kit de cărți (10 titluri) și materiale educaționale pentru copii (organizată de Asociația „Harab Alb” și partenerii);
✅ Participarea la o instruire, în perioada 4 – 7 octombrie, la București și Târgu Jiu – fiind inclusă și participarea la Conferința Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (organizată de Asociația „Harab Alb” și partenerii);
✅ Organizarea a 3 evenimente locale de lectură pentru copii preșcolari sau de școală primară (organizate local de biblioteca selectată);
✅ Organizarea unui atelier cu părinți și copii de vârste cuprinse între 2 și 3 ani (activitate organizată local de biblioteca selectată);
✅ O întâlnire cu educatori din învățământul preșcolar (activitate organizată local de biblioteca selectată).
În acest sens, personalul Bibliotecii Municipale „Stroe S. Belloescu” Bârlad invită cadrele didactice din învățământul primar și preșcolar să i se alăture pentru a participa la proiect. Detalii suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0235/411.001.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*