Home » National » Cel mai important spital din Vrancea riscă să rămână pe întuneric, în frig și fără apă caldă din cauza facturilor prea mari

Cel mai important spital din Vrancea riscă să rămână pe întuneric, în frig și fără apă caldă din cauza facturilor prea mari

Situație critică la Spitalul Județean din Focșani. Datoriile acumulate la facturile de gaz și curent depășesc 700.000 de lei, iar furnizorii au început să trimită notificări de debranșare. Ca soluție de avarie, Consiliul Județean Vrancea a alocat recent 1 milion de lei. Problema e doar temporar rezolvată. Facturile la utilități depășesc lunar 500.000 de lei.

Alina Cosma, purtător de cuvânt la Spitalul Sf. Pantelimon: „Facturile la utilități, respectiv energie electrică și gaz pe ultimele două luni însumează aproximativ 700.000 de lei. Spitalul nu are banii necesari de la buget sa achite aceste facturi.”

Pentru că furnizorii amenință cu debranșarea spitalului, Consiliul Județean Vrancea a alocat un milion de lei, pentru plata datoriilor.

Cătălin Toma, președinte al Consiliului Județean Vrancea: „Aceste cheltuieli pun o presiune pe buget și sunt cheltuieli pe care până la urmă nu le mai recuperezi. E o chestie urgentă, ești la termen de penalizare și aplicare de penalități și nu putem ajunge în situația asta.”

Spitalul primeşte lunar facturi de 500.000 de lei, doar la gaz și curent. Spitalul Județean de Urgență Sfântul Pantelimon din Focșani este cel mai mare din Vrancea, cu 728 de paturi pe 31 de specialităţi medicale.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: