Home » Local » Patru localități din comunele Gârceni și Pungești beneficiază de un drum complet modernizat

Patru localități din comunele Gârceni și Pungești beneficiază de un drum complet modernizat

Consiliul Județean Vaslui a finalizat o nouă investiție prin PNDL 2, Drumul Județean DJ 159 fiind asfaltat pe o lungime de peste 13 km.
Astfel, locuitorii din localitățile Pungești, Trohan, Racova și Slobozia au acces la un drum complet modernizat. Valoarea investiției este de peste 18,7 milioane de lei.
„Mă bucur că am finalizat o lucrarea foarte importantă pentru această zonă. Intenția noastră este să închidem un circuit rutier, care să facă legătura cu Drumul Național DN 15 D, prin Băcești, în așa fel încât prin orice loc am vrea să ajungem în localitățile noastre din Gârceni și Pungești să putem să închidem circuitul, dând astfel posibilitate tuturor celor care au nevoie să se deplaseze, să facă lucrul acesta în cele mai bune condiții, favorizând și activitatea economică, fiindcă pe drumurile acestea nu se va merge doar de plimbare, ci și pentru transport mărfuri. Important e să-i susțineți pe primarii din comunele Gârceni și Pungești, fiindcă o mare parte din această reușită se datorează acestor oameni. Ei au fost cei care au venit în permanență la noi și au făcut numeroase intervenții, iar atunci când am găsit sursa de finanțare am realizat acest obiectiv important”, a declarat Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.
Este al treilea proiect ca mărime derulat de Consiliul Județean Vaslui și finanțat prin PNDL 2.
„Vreau să mulțumesc cetățenilor din această zonă, pentru că au avut răbdare și au crezut în finalitatea acestui proiect. Sperăm ca până la 31 decembrie anul acesta să finalizăm toate investițiile prin PNDL 2. E un drum construit bine, care nu a fost ușor de construit, dar care va avea continuitate. Au fost trei teme de proiectare pentru cealaltă porțiune până la Băcești, care va fi prin Băbușa, pentru a avea un traseu cu viabilitate pe timp mai îndelungat”, a completat Ciprian Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui.
Primarul comunei Gârceni, Sorin Scutelnicu, susține că localnicii din această zonă au asistat la un moment istoric.
„Mulțumesc Consiliului Județean Vaslui, mulțumesc constructorului pentru lucrarea realizată. Aveam patru sate care depindeau de această porțiune de drum județean. Investiția, într-adevăr ne-a scos din noroaie”, a spus Sorin Scutelnicu, primarul comunei Gârceni.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: