Home » National » Capitala va beneficia de 46 de tramvaie noi

Capitala va beneficia de 46 de tramvaie noi

Veste bună pentru bucureșteni! Primăria Capitalei vrea să cumpere 46 de tramvaie, la o valoare totală maximă de 701.780.112 de lei fără TVA, folosind fonduri prevăzute în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Un proiect de hotărâre în acest sens urmează să fie dezbătut în şedinţa extraordinară de luni a Consiliului General al Capitalei, relatează Agerpres.

Consilierii municipali urmează să aprobe depunerea unei cereri de finanţare pentru achiziţia a 46 de tramvaie din gama 27 de metri unidirecţionale şi bidirecţionale, în cadrul apelului de proiecte PNRR/2022/C10, Componenta C10 – Fondul local.

Conform referatului de aprobare, obiectivul major al achiziţiei îl reprezintă creşterea numărului de pasageri, prin creşterea atractivităţii transportului în comun şi încurajarea cetăţenilor de a renunţa la deplasarea cu autovehiculele personale, pentru a reduce poluarea şi congestiile de trafic. Se estimează că în anul 2030, transportul public de suprafaţă va înregistra o creştere a numărului de călători de aproximativ 700.000.

Dintre cele 46 de tramvaie, 26 ar urma să fie unidirecţionale, la un preţ estimat de 2.970.000 euro, iar 20 bidirecţionale, la un preţ estimat de 3.267.000 euro.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*