Home » National » Expoziția anuală cu specii de ciuperci comestibile și toxice la Iași

Expoziția anuală cu specii de ciuperci comestibile și toxice la Iași

Specialiști de la Grădina Botanică, profesori, studenţi doctoranzi şi masteranzi din cadrul Laboratorului de Cercetare a Fungilor de la Facultatea de Biologie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, în colaborare cu Subcomisia de Ocrotire a Monumentelor Naturii din cadrul Academiei Române – Filiala Iași, organizează începând de sâmbătă, 8 octombrie 2022, ora 11.00, până duminică, 9 octombrie 2022, ora 18.00, expoziția anuală cu specii de ciuperci comestibile și toxice, colectate din secțiile Grădinii Botanice, pădurile din împrejurimile municipiului Iași, dar și din zona montană a județelor Neamț și Suceava.

Cu prilejul acestei ediții vor fi prezentate eșantioane cu specii de ciuperci cunoscute sau mai puțin cunoscute, care surprind prin forme, dimensiuni, culori, dar și prin importanța alimentară, farmaceutică și ecologică în cadrul ecosistemelor în care trăiesc. Speciile vor fi însoțite de diagnoze unde sunt evidențiate principalele caractere ce permit evitarea confuziilor între ciupercile comestibile și cele toxice. Vor fi expuse numeroase exemplare de Amanita phalloides, cea mai toxică specie din România, cunoscută sub numele de buretele viperei.

Expoziția poate fi vizitată în compartimentul de la intrarea în serele noi. Prețul de intrare este de 10 lei, iar pentru grupurile organizate este de 5 lei.

Fotografiatul este liber.

 

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*