Home » National » Medicul Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase, le face recomandări oamenilor care vor să participe la pelerinaj la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei din Iaşi

Medicul Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase, le face recomandări oamenilor care vor să participe la pelerinaj la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei din Iaşi

Medicul Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase, recomandă persoanelor care vin în aceste zile în pelerinaj la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei din Iaşi pentru a se închina la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, să aibă asupra lor şi haine mai groase, o umbrelă şi alimente neperisabile pentru a evita astfel toxiinfecţiile alimentare, relatează Agerpres.

 

„Sărbătorile Iaşului, cu serbarea Sfintei Cuvioase Parascheva, este perioada cea mai aşteptată, atât pentru ieşeni cât şi pentru credincioşii din toată ţară care aleg să vină în Capitala Moldovei în zilele următoare. Ca să nu umbrim frumuseţea sărbătorilor şi pentru că bolile nu ţin cont de sărbătoare, este chibzuit să urmăm câteva sfaturi. Cu toţii avem cu siguranţă o rudă, un prieten sau cunoaştem pe cineva care va sta la rând pentru a se ruga la Racla Sfintei Cuvioase Parascheva. Pentru toţi aceştia şi mai ales pentru pelerinii care vin de departe şi cu siguranţă vor sta ore bune la rând este important de ştiut că organismul trebuie pregătit pentru pelerinaj. Mai exact: perioada care precede călătoriei la Iaşi să fie una de odihnă şi alimentaţie echilibrată, bogată în proteine, grăsimi, glucide şi vitamine obţinute din fructe şi legume”, a declarat dr Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Medicul recomandă pelerinilor care vin cu mâncare la pachet să se asigure că acesta conţine alimente neperisabile şi să nu uite să consume lichide precum apă sau ceai cald, dacă temperatura o impune.

În cazul persoanelor care iau tratament pentru boli cronice, dr Florin Roşu le recomandă să nu uite medicaţia acasă şi să respecte administrarea acestora aşa cum a fost prescrisă de medicul curant.

Pelerinajul la Sfânta Cuvioasă Parascheva începe sâmbătă, 8 octombrie. De la ora 6,00, racla cu sfintele moaşte va fi scoasă din Catedrala Mitropolitană în cadrul tradiţionalei procesiuni şi va fi depusă în baldachinul special amenajat, unde va rămâne timp de o săptămână, până sâmbătă, pe 15 octombrie.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: