Home » Local » Accident rutier mortal! Șoferul din comuna Lipovăț, arestat la domiciliu pentru 30 de zile

Accident rutier mortal! Șoferul din comuna Lipovăț, arestat la domiciliu pentru 30 de zile

Polițiștii Biroului Rutier, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, au reținut un bărbat, în vârstă de 24 de ani, din comuna Lipovăț, județul Vaslui, care a condus o autoutilitară implicată într-un eveniment rutier, în data de 4 octombrie 2022, pe raza comunei Lipovăț, în zona localității Fundu Văii.

La data de 04 octombrie2022, ora 19.44, Poliția Municipiului Vaslui a fost sesizată, prin apel SNUAU 112, cu privire la faptul că, în localitatea Fundu Văii, comuna Lipovăț, pe drumul județean DJ 245 A, s-a produs un eveniment rutier în urma căruia au rezultat victime.

Din primele cercetări efectuate s-a stabilit că bărbatul de 24 de ani, care conducea o autoutilitară, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a părăsit partea carosabilă și a acroșat un copac.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a șoferului și a pasagerului, ambii în vârstă de 24 ani, din localitatea Corbu, comuna Lipovăț.

Pasagerul, aflat în stare de inconștiență, a beneficiat de manevre de resuscitare însă a fost declarat decedat la fața locului.

Întrucât conducătorul autoutilitarei emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.35 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei.

La data de 8 octombrie 2022, în baza probatoriului administrat, polițiștii rutieri vasluieni l-au reținut pe bărbat, pe o perioadă de 24 ore. Față de acesta, Judecătoria Vaslui a dispus măsura arestului la domiciliu, pe o durată de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării activității infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”ucidere din culpă” și ”vătămare corporală din culpă”.

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*