Home » Local » Cinci cetățeni străini au fost identificați cu ședere ilegală în județul Vaslui

Cinci cetățeni străini au fost identificați cu ședere ilegală în județul Vaslui

Poliţiştii de imigrări din cadrul Biroului pentru Imigrări al Județului Vaslui au desfăşurat săptămâna trecută mai multe acțiuni pe linia prevenirii şi combaterii şederii și muncii ilegale a cetățenilor străini, pe raza de competenţă. Cinci cetățeni străini au fost identificați cu ședere ilegală. 

În perioada 26septembrie – 02octombrie a.c., poliţişti din cadrul Biroului pentru Imigrări al Județului Vasluiau desfăşurat o serie de acțiuni specifice pe linia prevenirii şi combaterii şederii și muncii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

Astfel, în urma activităților întreprinse, au fost depistați 5 cetăţeni străini, cu vârste cuprinse între 22 şi 57 de ani, respectiv 4 bărbați și o femeie din Republica Moldova.

Din verificări a reieşit faptul că cetățenii străini au intrat legal în țara noastră, însă 4 dintre aceștia au încălcat reglementările referitoare la angajarea în muncă a străinilor, iar un cetățean străin nu a părăsit teritoriul statului român la expirarea dreptului de şedere și nici nu a efectuat demersuri legale în vederea prelungirii acestuia, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

În urma celor constatate,pentru 4 cetățeni străini care au încălcat reglementările referitoare la angajarea în muncă, polițiștii de imigrări au dispus măsura încetării dreptului de ședere și îndepărtarea sub escortă.

De asemenea, la finalizarea verificărilor, faţă de reprezentanţii firmei vor fi dispuse măsurile legale, conform prevederilor O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

În situația celuilalt cetățean străin care nu a părăsit teritoriul statului român la expirarea dreptului de şedere, polițiștii de imigrări au emis pe numele acestuia decizie de returnare, de pe teritoriul țării noastre prin care este obligat să părăsească țara,în termen de 15 de zile.

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*