Home » Local » Peste 190 de vehicule verificate. 178 de sancțiuni contravenționale și 44 de permise de conducere reținute

Peste 190 de vehicule verificate. 178 de sancțiuni contravenționale și 44 de permise de conducere reținute

În perioada 8 – 9 octombrie 2022, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au acționat pentru depistarea conducătorilor de autovehicule care încalcă prevederile legale privind limitele de viteză.

În cadrul activităților desfășurate pe drumurile publice din județul Vaslui, cei 25 de polițiștii rutieri participanți au verificat peste 190 de vehicule și legitimat peste 200 de persoane.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat un număr de 178 de  sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 106.000 lei, pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice).

De asemenea, au fost reținute 44 de permise de conducere și 5 certificate de înmatriculare.

Cauzele care au condus la reținerea permiselor de conducere au fost depășirea limitei legale de viteză – cu peste 70 km/h (9) și depășirea limitei legale de viteză – cu peste 50 km/h (35).

Certificatele de înmatriculare au fost reținute pentru constatarea de defecțiuni tehnice (3) și valabilitatea expirată a inspecției tehnice periodice (2).

Sâmbătă, 8 octombrie 2022, ora 12:25, polițiștii Serviciului Rutier, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de drumul național DN 24, în localitatea Satu Nou, comuna Muntenii de Sus, județul Vaslui, au surprins cu aparatul radar un autoturism, înmatriculat în municipiul București, circulând cu o viteză de 152 km/h, pe un sector de drum unde limita legală admisă este de 50 km/h.

Autoturismul a fost depistat și oprit, în trafic, pe strada Ștefan cel Mare, în zona Școlii nr. 2 Dimitrie Cantemir din municipiul Vaslui. La momentul identificării acestuia, la volan se afla un bărbat iar pe locul din dreapta fața, o femeie. Ulterior, în momentul legitimării, polițiștii au constatat că cele 2 persoane au făcut schimb de locuri, la volan trecând o femeie de 41 de ani din municipiul Tulcea.

Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că bărbatul de 44 de ani, din municipiul Constanța, avea dreptul de a conduce vehicule suspendat.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării activității infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*