Home » Administratie » Trafic infernal în Vaslui! Consilierii cer înființarea unui poligon și interzicerea mașinilor de școală în centrul orașului

Trafic infernal în Vaslui! Consilierii cer înființarea unui poligon și interzicerea mașinilor de școală în centrul orașului

de Dănuț CIOBANU 

Consilierii locali din municipiul Vaslui au ajuns la concluzia că traficul din oraș este infernal. Pentru a evita supraaglomerarea străzilor, aleșii locali au lansat mai multe propuneri. Printre acestea se numără înființarea unui poligon pentru mașinile dedicate școlilor de șoferi, precum și interzicerea acestora să mai circule pe Bulevardul Ștefan cel Mare.

„Este o comisie care se ocupă de circulația din municipiul Vaslui. O propunere ar fi înființarea unui poligon, pentru că numărul mașinilor de școală pentru șoferi s-a înmulțit. În acest fel, aceste mașini ar ieși din trafic și ar merge la poligon. Este o propunere pentru această comisie”, a spus Valentin Dragomir, consilier PNL.

Lucian Braniște, viceprimarul municipiului Vaslui, a propus la rândul lui ca mașinile de la școlile de șoferi să nu mai circule deloc la Bulevardul Ștafan cel Mare.

„Să fie închis bulevardul pentru aceste mașini, pentru că sunt alternative. Școlile de șoferi pot să își facă orele și în rural. Avem un trafic infernal și fac această propunere de restricționare a circulației pentru mașinile de la școlile de șoferi”, a spus viceprimarul.

La rândul lui, Cătălin Mândru, viceprimarul municipiului Vaslui, a spus că traficul în oraș este complicat, iar pe lângă propunerea cu mașinile de școală să mai fie luate și ale decizii pentru fluidizarea traficului. În acest contrext, acesta a menționat că USR a depus un material cu propuneri de înființare a unor sensuri unice, înființare și desființare de treceri pentru pietoni, semaforizare etc.

Studiul de trafic arată că aglomerările în trafic la nivelul municipiului Vaslui se produc în intervalele orare 7.00 – 9.00, respectiv 15.00 – 17.00, în zilele lucrătoare.

Străzile cele mai aglomerate sunt Ștefan cel Mare, între sensurile giratorii „ICIL” – „Crucea Gării” – „Vasflor” și retur; Victoriei – Nicolae Iorga – Alecu Donici – Traian – Republicii și retur.

Pentru descongestionarea traficului în zona centrală, s-a restricționat accesul în aceste intervale orare pentru autovehiculele care aparțin școlilor de șoferi, mașini de aprovizionare, respectiv cele de colectare a deșeurilor.

În municipiul Vaslui sunt înregistrate 22.279 mijloace de transport (17.486 – la persoane fizice și 4.793 – la persoane juridice). La acestea se adaugă și cele aflate în tranzit. De asemenea, există un număr de 8 sensuri giratorii și 4 intersecții semaforizate.

Cele mai multe aglomerări în trafic se înregistrează în zona centrală a orașului, Spitalul Județean de Urgență, Zona Gării – Bd. Republicii și str. Gării, de pe strada Podul Înalt și de la intersecția str. Călugăreni cu șoseaua Bacăului.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: