Home » Agricultura » 57 de pistoale letale marca CZ au intrat în dotarea DS Vaslui! Silvicultorii au participat la o ședința de tragere în poligon

57 de pistoale letale marca CZ au intrat în dotarea DS Vaslui! Silvicultorii au participat la o ședința de tragere în poligon

Direcția Silvică (DS) Vaslui a achiziționat prin sistemul informatic de desfășurare a achizițiilor publice un numar 57 pistoale letale marca CZ model P-07, calibrul 9×19 mm.

Prin urmare, în data de 30 septembrie 2022 a fost organizată o ședința de tragere în poligon cu armamentul din dotare, la care a participat personalul silvic cu atribuții de paza și delegați din partea furnizorului de armament.

Ședința în poligon s-a desfășurată în două etape: instructaj cu privire la principalele specificații tehnice ale pistolului CZ model P-07 și prezentarea condițiilor de manipulare și folosire, în condiții de siguranță a armamentului  din dotare, scopul instructajului fiind folosirea conform legilor in vigoare a armamentului din dotare , atât din punct de vedere teoretic , cât si din punct de vedere practic; ședința de tragere cu arme letale sub supravegherea instructorilor autorizați de tragere în poligon.

Personalul silvic a executat tragerea cu 5 cartușe cu glonț și cu 5 cartușe fără proiectil.

În perioada următoare DS Vaslui intenționează să realizeze trimestrial ședințe de instruire și tragere cu armamentul destinat pazei și protecției fondului forestier, astfel încât tot personalul silvic cu atribuții de pază să cunoască în amănunt aspectele teoretice și să dobândească deprinderile necesare utilizării judicioase a armamentului din dotare.

„Această acțiune reprezintă o viziune la nivel național, după ce s-au întâmplat mai multe evenimente nedorite cu personalul din cadrul regiei. Atunci ne-am mobilizat toate județele pentru a achiziționa armament letal pentru pădurari. Am pornit acest proiect, cu gândul de a găsi o soluție pentru apărarea integrității personalului silvic”, a spus  Cătălin Idriceanu, directorul DS Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*