Home » Administratie » Ședință de îndată! Ministerul Dezvoltării finanțează cu 33,1 milioane de lei noul ambulatoriu de la SJU Vaslui

Ședință de îndată! Ministerul Dezvoltării finanțează cu 33,1 milioane de lei noul ambulatoriu de la SJU Vaslui

de Dănuț CIOBANU 

Construcția clădirii ambulatoriului de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui va primi o nouă infuzie de capital. La cererea Companiei Naționale de Investiții, care finanțează proiectul, CJ Vaslui a actualizat indicatorii economici ai obiectivului. Ministerul Dezvoltării va aloca pentru ambulatoriu 33,1 milioane de lei, în timp ce de la bugetul județului Vaslui suma destinată construcției este de un milion de lei.

Consiliul Județean (CJ) Vaslui a votat în unanimitate într-o ședință de îndată indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Construire clădire nouă în vederea organizării Ambulatoriului integrat și desfășurării activității administrative la Spitalul Județean de Urgență Vaslui”.

Compania Națională de Investiții a informat CJ Vaslui că este necesară actualizarea indicatorilor tehnico-economici ca urmare a intervenției legislative operată prin O.U.G. nr. 47/2022 privind ajustarea prețurilor contractelor de achiziție publică.

Finanțarea investiției se va face astfel: 33.161.400,22 lei de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării; 1.023.886,00 lei de la bugetul local al județului Vaslui ( așa cum a fost aprobat prin HCJ Vaslui nr. 270/2016).

Dacă construcția ambulatoriului se face cu bani de la bugetul național, există în derulare și un proiect european privind dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vaslui.

Valoarea totală a proiectului este de 10.360.254 lei, sumă care a fost utilizată pentru achiziționarea unui număr de 202 echipamente medicale. De asemenea, a fost dotată și o unitate medicală pentru servicii medicale comunitare şi ambulatorii. De această infrastructură medicală vor beneficia  67.053 persoane.

În cadrul proiectului au fost livrate echipamentele medicale pentru 22 de loturi din totalul de 23; s-a semnat contractul de achiziție și s-a dat nota de comandă pentru lotul 11 (Cabinetul Medicina Muncii); cheltuielile efectuate și decontate prin cereri de rambursare/plată, până la 30 iunie 2022 fiind în sumă de 9.075.753 lei. Prin urmare, procentul fizic realizat al proiectului este de 95,49%, iar procentul valoric de 87,60%.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: