Home » National » Inconștiența l-a costat pe un motociclist care a „înghețat” de frig pe Transalpina după ce a plecat la drum în haine de vară

Inconștiența l-a costat pe un motociclist care a „înghețat” de frig pe Transalpina după ce a plecat la drum în haine de vară

Un motociclist aflat pe Transalpina a avut nevoie de ajutorul salvamontiștilor, după ce a plecat pe traseu în haine de vară. Întâmplarea a fost relatată de șeful salvamontiștilor gorjeni, relatează Monitorul de Cluj.

Un motociclist plecat pe Transalpina în haine de vară „a înghețat” odată ajuns la o altitudine mai mare și a cerut ajutorul salvamontiștilor, scrie Adevărul. Bărbatul a intrat în hipotermie. S-a întâmplat la prima ninsoare înregistrată în munții Parâng, în urmă cu aproximativ două săptămâni.

„A înghețat în timp ce mergea cu motocicleta pe Transalpina. A intrat în hipotermie și a spus că nu se aștepta la așa ceva, pentru că am plecat de la o temperatură de 25 de grade Celsius. A încercat să treacă Transalpina cu haine de 25 de grade. Au fost colegii mei și l-au recuperat, pentru că nu mai putea să continue“, a spus Sabin Cornoiu, președintele Salvamont România, la o emisiune radio.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*