Home » Administratie » Ședință extraordinară pentru Viișoara! Primăria Vaslui va investi 23 de milioane de lei în modernizarea străzilor

Ședință extraordinară pentru Viișoara! Primăria Vaslui va investi 23 de milioane de lei în modernizarea străzilor

Consiliului Local Vaslui a aprobat în unanimitate documentația de avizare a lucrărilor de intervenţii, a indicatorilor tchnico-economici actualizaţi şi a devizului general actualizat pentru obiectivul de investiţii ..Modernizare străzi Viişoara”, aprobat pentru finanţare prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”.

Ministerul Dezvoltării a informat Primăria Vaslui că a fost aprobat la finanţare obiectivul de investiţii „Modernizare străzi Viişoara”, alocându-se suma de 17.853.993,71 lei cu TVA inclus.

Dat fiind faptul că valoarea alocată de la bugetul de stal însumează 17.853.993.71 lei. iar valoarea totală a proiectului este de 23.360.737.5 lei, contribuţia municipiului Vaslui va fi de 5.506.743.79 lei cu TVA inclus.

Printr-o altă adresă transmisă beneficiarilor, Ministerul Dezvoltării a clarificat și problema documentelor ce trebuie transmise obligatoriu anterior încheierii contractelor de finanţare. Printre altele este vorba despre extrasul de carte funciară/ hotârarea consiliului local/consililui judeţean/ hotărârea Guvernului privind atestarea domeniului public/dc trecere a unui bun în domeniul public al UAT beneficiare, după caz;

certificatul de urbanism însoţit de avizele şi acordurile stabilite prin acesta; hotărârea consiliului local/consiliului judeţean/ asociaţiei de dezvoltare intercomunitară, pentru categoriile de cheltuieli finanţate de la bugetul local; studiul topografic pe baza căruia a fost întocmit studiul de fezabilitate/ documentaţia de avizare a lucrărilor de investiţii; procesul verbal de recepţie la terminarea lucrărilor pentru dovedirea îndeplinirii condiţiilor prevăzute în Ordonanţa de Urgenţă nr 95/2021.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*