Home » National » Senatul a adoptat creșterea impozitelor pe proprietate cu până la 50%

Senatul a adoptat creșterea impozitelor pe proprietate cu până la 50%

Senatul a adoptat creșterea impozitelor pe proprietate cu până la 50%, de anul viitor, o decizie luată în coaliția de guvernare. Senatul este prima cameră sesizată, în timp ce for decizional este Camera Deputaților.

Senatorii USR au anunțat că au votat împotriva inițiativei. USR a propus la dezbaterea din comisii pe tema ordonanței eliminarea supraimpozitării muncii part-time, însă susține că amendamentele au fost respinse de coaliția PSD-PNL-UDMR.

Însă noua modalitate de impozitare pe proprietate ar putea duce la creșteri de 50% dar și mai mari ale impozitului pe locuință, spune Adrian Vascu, vicepreședintele Asociației Evaluatorilor Autorizați din România (ANEVAR).

 

  • „Este un amendament care modifică grila de impozitare, creşte această grilă cu 50% şi permite prin descentralizare autorităţilor locale”, a anunţat senatorul PSD Ștefan Radu Oprea.

Potrivit amendamentului, autoritățile locale ”îşi menţin acel coeficient pe care îl au între 0,8 şi 2%, pentru valoarea taxelor şi impozitelor locale”.

  • „Pot fi cazuri în care taxele locale să crească, pot să fie cazuri în care să scadă, este o decizie pe care pot să o ia fiecare din municipalităţi. Sunt municipalităţi care au 2% în acest moment procentul respectiv, chiar dacă va creşte grila cu 59% pot să ia decizia să scadă acest procent”, a adăugat purtătorul de cuvânt al PSD.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*