Home » National » Parchetul European confirmă oficial că anchetează achiziția de vaccinuri anti-Covid în Uniunea Europeană

Parchetul European confirmă oficial că anchetează achiziția de vaccinuri anti-Covid în Uniunea Europeană

Parchetul European (EPPO) confirmă că are o anchetă în curs de desfășurare privind achiziționarea de vaccinuri COVID-19 în Uniunea Europeană, se arată într-un comunicat al instituției. Această confirmare excepțională vine ca urmare a interesului public extrem de ridicat. În această etapă, nu vor fi făcute publice alte detalii, se mai precizează în comunicatul Parchetului European.

Potrivit unor surse, ancheta vizează mai multe plângeri făcute în legătură cu achiziția de vaccinuri. Investigația Parchetului European ar viza atât modul în care Comisia Europeană ar fi realizat achiziția centralizată de vaccinuri, cât și achizițiile făcute ulterior de diverse țări de la Comisie.

Și în România a fost contestată achiziția de vaccinuri. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat în luna aprilie, că cineva trebuie să explice cum s-au cumpărat în timpul pandemiei de coronavirus 100 de milioane de vaccinuri de peste 700 de milioane de euro, pentru 15 milioane de oameni.

Președintele Camerei Deputaților a transmis că nu înțelege de ce România a mai cumpărat 40 de milioane de doze de vaccin, deși avea în stocuri 65 de milioane de doze de ser anti-COVID-19.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*