Home » National » România găzduiește peste 38.000 de copii ucraineni refugiați

România găzduiește peste 38.000 de copii ucraineni refugiați

Peste 38.000 de copii ucraineni refugiați de război se află acum în România, iar dintre acești circa 8.000 sunt în grija statului român, potrivit unui comunicat al ministrului Familiei, Gabriela Firea.

”Acum, fiecare copil care trece granița din Ucraina, însoțit sau nu, este luat în evidență imediat cum pune piciorul pe pământ românesc și monitorizat permanent. Copiii neînsoțiți ajung în grija statului, iar pentru cei care vin alături de părinți sau alte rude avem metode să știm mereu unde se află și ce nevoie are. Am beneficiat de sprijinul organizației UNICEF și avem la dispoziție aplicația PRIMERO pentru identificare și monitorizare. Există deja în sistem date despre circa 8.000 de copii ucraineni, din cei peste 38.000 care sunt acum în România”, a declarat Firea.

Ea a transmis la o întâlnire cu Kari Johnstone, directorul interimar al Biroului pentru monitorizarea și combaterea traficului de persoane din cadrul Departamentului de Stat al SUA, că ultimul an a adus criza refugiaților ucraineni, când sute de mii de femei și copii au trecut granița în țara noastră.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*