Home » National » România îndeplinește toate criteriile pentru a fi acceptată în Spațiul Schengen

România îndeplinește toate criteriile pentru a fi acceptată în Spațiul Schengen

România îndeplinește toate criteriile și merită să fie  a declarat în exclusivitate la Digi24 vicepreședintele Comisiei Europene și comisar pentru democraţie şi demografie. Declarația a fost făcută în contextul în care țara noastră așteaptă un vot decisiv pentru a face parte din Schenghen.

„Din perspectiva Comisiei Europene, vă pot spune că România îndeplinește toate criteriile și nu există niciun motiv pentru care să nu fie acceptată în Spațiul Schengen. Destinul vostru este în mâinile Consiliului European, adică în mâinile a 27 de lideri. E foarte important să fiți acolo, nu numai pentru România, ci și pentru Bulgaria, Croația, pentru că poți călători în toată Europa fără a arăta pașaportul sau cartea de identitate, te simți ca un adevărat cetățean european.

Cred că libertatea de mișcare ar trebui să fie garantată fiecărui cetățean din Uniunea Europeană, cu atât mai mult cu cât se îndeplinesc condițiile tehnice”, a declarat pentru Digi24 vicepreședinta Comisiei Europene, Dubravka Suica, responsabilă pentru democrație și demografie.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*