Home » National » 15 mii de militari ucraineni s-ar putea instrui în Polonia și Germania dacă primesc acordul de la Miniștrii de Externe din UE

15 mii de militari ucraineni s-ar putea instrui în Polonia și Germania dacă primesc acordul de la Miniștrii de Externe din UE

Totodată, blocul comunitar are pe masă și un ajutor financiar în valoare de 500 de milioane de euro pentru aprovizionarea Ucrainei cu armament. Este de fapt un mecanism de rambursare a banilor pentru statele care au ajutat până acum Ucraina. Suma totală oferită de blocul comunitar de la începutul războiului pentru aprovizionarea cu arme a Ucrainei depășește astfel 3 miliarde de euro. Reuters scrie că, față de tranșele anterioare, suma oferită acum de UE include și costurile de mentenanță și reparații ale armelor deja oferite Kievului.

Referitor la pregătirea celor 15 mii de soldați ucraineni, oficialii europeni au precizat pentru Reuters că antrenamentele sunt programate să înceapă la jumătatea lunii noiembrie.

Pe de altă parte, oficialii europeni sunt așteptați să aprobe și un pachet suplimentar de sancțiuni aplicat Iranului pentru modul în care a gestionat protestele din Teheran, dar și pentru livrările de drone către Rusia. Uniunea Europeană va îngheța cel mai probabil conturile a 15 oficiali iranieni implicați în violențele de la manifestațiile din Teheran, și le va interzice accesul acestora în UE.

 

Sursa: Reuters

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*