Home » National » Deșeuri reduse cu 70% după ce locuitorii dintr-o comună din Arad au renunțat la coroanele de flori duse la înmormântări

Deșeuri reduse cu 70% după ce locuitorii dintr-o comună din Arad au renunțat la coroanele de flori duse la înmormântări

Locuitorii din comuna arădeană Ghioroc au renunțat treptat la tradiţia cumpărării coroanelor de flori la înmormântări în schimbul donării banilor către familiile îndoliate, astfel că pe lângă faptul că sunt ajutate rudele decedaţilor, cantitatea de deşeuri adunate din cimitire s-a redus cu 70%, transmite Agerpres.

„Dacă la înmormântările mai mari erau şi 50 de coroane pe mormânt, acum sunt vreo 15. Când colectăm deşeurile din cimitire nu mai avem trei maşini cu un total de 21 de tone de deşeuri, ci o singură maşină încărcată. Efectele sunt vizibile, oamenii au răspuns acestui apel al nostru şi pe lângă că ajută familiile îndoliate cu bani, oferindu-le în plic sumele cheltuite înainte pe coroane, ei ajută acum şi mediul pentru că produc mai puţine deşeuri, mai ales din plastic”, a spus edilul.

Primăria a instalat la capelă inclusiv cutii speciale de colectare a plicurilor cu bani, pe care le deschid rudele îndoliate după înmormântare. Lângă aceste cutii a fost trecut următorul mesaj: „Un plic cu câteva cuvinte de condoleanţe şi o sumă de bani, reprezentând contravaloarea unei coroane de flori, va fi cel mai adecvat mod de a fi alături de familie. În cele mai multe cazuri, membrii familiei nu ştiu cine a adus coroane şi nici nu citesc mesajele de pe panglicile anexate coroanelor. Aducând coroane, cei apropiaţi nu ajută cu nimic familia îndoliată, care, în aceste situaţii, are extrem de multe cheltuieli”.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: