Home » Invatamant » Un nou an școlar la Centrul Județean de Excelență Vaslui. Elevii sunt organizați în 62 de grupe de excelență

Un nou an școlar la Centrul Județean de Excelență Vaslui. Elevii sunt organizați în 62 de grupe de excelență

Centrul Județean de Excelență Vaslui a organizat o ceremonie de deschidere a noului an școlar 2022 – 2023. În acest an s-au înscris pe site-ul instituției nu mai puțin de 1.200 de elevi, care au aplicat pentru mai multe discipline.

În acest moment la Centrul Județean Vaslui sunt 45 de grupe de excelență, plus cele 17 grupe din Programul „Hai la Olimpiadă!”. Spre comparație, în anul 2018 centrul a debutat cu 10 grupe de informatică și 7 de fizică, grupe care sunt menținute în continuare.

„Niște oameni din toată țara au observat că la Vaslui se face performanță, se face excelență. În acest moment ar fi 62 de grupe la fel ca și anul trecut. Avem presiuni din partea elevilor și dascălilor și dorim să dăm drumul foarte repede și al alte discipline cum ar fi limba italiană, limba rusă, spaniolă, lingvistică, cultură și spriritualitate și mai avem solicitări pentru discipline socio-umane”, a spus Gabriela Plăcintă, directorul Centrului Județean de Excelență Vaslui.

Prezent la festivitate, Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a spus că în anul 2018 când a fost inaugurat centrul era în funcție la Primăria Vaslui și a susținut finanțarea acestui proiect important pentru comunitate.

Edilul și-a exprimat speranța că toți elevii înscriși în grupele de excelență vor duce mai departe pregătirea pe care o primesc.

Municipiul Vaslui are în total 13.500 de elevi, iar  excelența poate fi atinsă în diferite domenii cum ar fi sport etc.

„Societatea are nevoie de oameni pregătiți. Am finanțat permanent educația. Școala vasluiană e pe drumul cel bun”, a concluzionat Vasile Pavăl.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: